سفارش تبلیغ
صبا ویژن
اگر در کسى خصلتى شگفت دیدید ، همانند آن را انتظار برید چه طبیعت او وى را بر انگیزاند دیگر بار ، بر کردن چنان کار . [نهج البلاغه]
 
جمعه 102 تیر 30 , ساعت 9:41 عصر

همزمان با نخستین روز جمعه ماه محرم، همایش شیرخوارگان حسینی در سراسر کشور و حتی خارج از مرزهای ایران اسلامی برگزار شد و مادران نوزادان شیرخوار خود را نذر قیام امام زمان(عج) کردند.

شیرخوارگان حسینی به یاد حضرت علی‌اصغر(ع) به میدان آمدند+عکس و فیلم

به گزارش خبرنگار حوزه مسجد و هیأت خبرگزاری فارس، آئین شیرخوارگان حسینی هرسال در اولین روز جمعه ماه محرم برگزار می شود که امسال به گفته داوود منافی‌پور دبیر مجمع جهانی حضرت علی اصغر (ع) 8 هزار همایش شیرخوارگان حسینی در ایران و در 45 کشور جهان برگزار می‌شود. این همایش از سال 82 برگزار می‌شود که در سال نخست تنها یک مراسم در مهدیه تهران برگزار شد.

 3 تجمع بزرگ شیرخوارگان در تهران

امسال در شهر تهران علاوه بر مجالس کوچک‌تر هیأت‌ها و حسینیه‌ها، 3 تجمع بزرگ در مصلی امام خمینی(ره)، مهدیه تهران و آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) برگزار شد. ادامه مطلب...

جمعه 102 تیر 30 , ساعت 9:39 عصر

عبدالله بن الحسن علیه السلام، در کربلا نوجوانی بود که به سن بلوغ نرسیده بود و چون عمویش حسین علیه السلام را زخمی و بی‏یاور دید، خود را به آن حضرت رسانید و گفت: «به خدا قسم از عمویم جدا نمی‏شوم‏».

روز پنجم محرم متعلق به کیست

روز پنجم محرم  بنام کیست؟ اگر می خواهید بدانید که شب پنجم محرم متعلق به کیست و مناسبت شب پنجم محرم چیست در ادامه این مطلب با ما همراه باشید. شب پنجم محرم متعلق به حضرت عبدالله بن حسن یکی از فرزندان امام حسن علیه السلام و نیز حبیب بن مظاهر یکی از شجاع ترین شخصیت های اسلام است که در اینجا با مناسبت شب پنجم محرم بیشتر آشنا خواهید شد.  ادامه مطلب...

جمعه 102 تیر 30 , ساعت 9:38 عصر
شب چهارم محرم به نام حر بن یزید ریاحی نام‌گذاری شده است. البته این شب به فرزندان حضرت زینب (س) نیز منسوب است.

شب چهارم محرم متعلق به کیست؟

 محرم ماه عزاداری خاندان محمد (ص) است؛ با توجه به ورود امام حسین (ع) و یارانش به کربلا در روز دوم محرم و شهادتشان در روز دهم محرم، شیعیان دهه اول این ماه را، به عزاداری و ذکر مصیبت ایشان می‌پردازند و در بزرگداشت رنجدیدگان کربلا، هر روز از این دهه را به یکی از حماسه‌سازان این نهضت جاویدان اختصاص داده‌اند. ادامه مطلب...

جمعه 102 تیر 30 , ساعت 9:37 عصر
نام‌گذاری‌های شب‌های محرم به مرور زمان و توسط مداحان و ذاکران اهل بیت صورت گرفته است.
 شیعیان برخی مناطق، هر روز از دهه محرم را به نام یکی از حماسه‌سازان و یا رویدادهای واقعه کربلا عزاداری می‌کنند و روضه‌ای تحت آن عنوان می‌خوانند. به گفته نویسندگان فرهنگ سوگ شیعی، این نام‌گذاری مستند دینی نداشته و ریشه تاریخی آن خیلی مشخص نیست و در مناطق مختلف ترتیب متفاوتی دارد. این نام‌گذاری به مرور زمان و توسط مداحان و ذاکران اهل بیت صورت گرفته است.

شب سوم محرم به نام حضرت رقیه

حضرت رقیه دختر سه ساله امام حسین (ع) است که در سفر کربلا همراه ایشان بود و پس از شهادت امام حسین، همراه اسرای دیگر به شام برده شد و در روز سوم صفر سال 61 هجری قمری در خرابه شام که محل اقامت موقت اهل بیت بود، از دنیا رفت. شاید دلیل نام‌گذاری روز سوم محرم به نام این طفل کوچک این بوده است که در مراسم عزاداری ایام محرم، یادی از مظلومیت او شود.

زندگینامه حضرت رقیه 

رقیه فرزند امام حسین(ع)، امام سوم شیعیان است. مادرش طبق قوی‌ترین قول‌ها‌، ام اسحاق بود که پیشتر همسر امام حسن مجتبی (ع) بوده و پس از شهادت ایشان، به وصیت امام حسن به عقد امام حسین درآمده است. 

تاریخ تولد حضرت رقیه دقیقا مشخص نیست و احتمالا بین سال‌های 57 تا 58 هجری قمری در مدینه متولد شده‌ است. ادامه مطلب...

جمعه 102 تیر 30 , ساعت 9:37 عصر

امام حسین (ع) روز دوم محرم سال 61 هجری قمری به سرزمین کربلا وارد شد. به خاطر همین اتفاق، روز دوم محرم، روز ورود به کربلا نام‌گذاری شده است. این روز، پیش چشم مسلمان و مخصوصاً شیعیان، نماد پایداری است. اباعبدالله الحسین (ع) از همان شروع حرکت با حوادث و اتفاقات مختلفی مواجه شد.

شب دوم محرم متعلق به کیست؟

 اکثر مردم ایران به واسطه دین اسلام و مذهب شیعه‌ای که دارا هستند، ارادت ویژه‌ای به امام حسین (ع) ملقب به سیدالشهدا دارند. از این‌رو، هر روز و شب ماه محرم به نام یکی از شهدا، افراد برجسته یا رویداد‌های مربوط به نهضت کربلا لقب گرفته است. این رویه، توسط مداحان و ذاکرین اهل بیت صورت پذیرفته و براساس جایگاه شهدای کربلا، میزان نزدیکی هر فرد از آن جمع، به نقطه حماسی وحدت کربلا، یعنی امام حسین (ع)، ملاک کار بوده است.

اما در این مطلب، قصد داریم به شب دوم ماه محرم بپردازیم؛ شبی که به نام «ورود به کربلا» نام‌گذاری شده است. ادامه مطلب...

جمعه 102 تیر 30 , ساعت 9:36 عصر
نام‌گذاری شب‌های محرم به مرور زمان صورت گرفته و از سوی مداحان و ذاکران اهل بیت، برای زنده نگه داشتن یاد حماسه بزرگ عاشورا انجام شده است.

شب اول محرم متعلق به کیست؟

واقعه کربلا، نبرد امام حسین (ع) و یارانش در کربلا با سپاه کوفه بود که در محرم سال 61 هجری قمری و به دنبال بیعت ‌نکردن امام حسین با یزیدبن‌معاویه اتفاق افتاد و به شهادت امام و یارانش و نیز اسارت اهل‌ بیت ایشان ختم شد.

این واقعه تلخ‌ترین و دلخراش‌ترین واقعه در تاریخ اسلام است؛ به همین خاطر شیعیان بزرگ‌ترین مراسم عزاداری خود را در سال‌روز آن برگزار می‌کنند و به سوگواری می‌پردازند. ادامه مطلب...

یکشنبه 102 تیر 25 , ساعت 12:29 عصر

  •  
  •  

    سینمای دفاع مقدس به آزمون و خطاهایی از جنس «دسته دختران» نیاز دارد

    منتقد سینما معتقد است که سینمای دفاع مقدس به آزمون و خطاهایی از جنس «دسته دختران» نیاز دارد و فیلم می‌تواند راه را برای فیلمسازان بعدی باز کند.

    به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، فیلم سینمایی «دسته دختران» دومین ساخته منیر قیدی در کسوت کارگردان به‌شمار می‌آید که این روزها بر پرده سینماهای کشور اکران شده است. قیدی پنج سال پس از ساخت «ویلایی‌ها» که با اقبال مخاطبان و منتقدان همراه شد، بار دیگر به‌سراغ سوژه‌ای زنانه در دل روزهای نفسگیر دفاع مقدس رفته و تلاش کرده است قصه شیرزنان جان‌برکفی را روایت کند که برای حفظ این آب‌وخاک، دوشادوش مردان ایستادند و مقاومت کردند،
    به همین بهانه، به‌سراغ نعمت‌الله سعیدی نویسنده و منتقد شناخته‌شده سینما و تلویزیون رفتیم و با او درباره «دسته دختران» هم‌کلام شدیم.

    مشروح نخستین بخش از این گفت‌وگوی بلند، چندی پیش در خبرگزاری تسنیم منتشر شد:

    ادامه مطلب...
    یکشنبه 102 تیر 25 , ساعت 12:28 عصر
    پرونده «مسأله جمعیت و زن اجتماعی جدید» منتشر می‌شود

    جامعه ایران، سال‌هاست با پدیده «زن اجتماعی جدید» که تجارب مدنی غنی‌تری نسبت به زن سنتی دارد، روبروست. زنی که در مواجهه با شیرین‌ترین تجربه زندگی خود یعنی «مادری» چالش‌هایی پیچیده دارد. تسنیم در یک پرونده رسانه‌ای ابعاد این موضوع را بررسی می‌کند.

    خبرگزاری تسنیم - طیبه مجردیان:

    1- روزهای ابتدایی مرداد 1391 به کارگیری یکگزاره متفاوت و تا حدی نامرسوم در ادبیات رهبران سیاسی جهان از زبان آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی توجه افکار عمومی و جریانات رسانه‌ای را به خود جلب کرد:«خطا کردیم».

    این گزاره‌ای بود که آیت‌الله خامنه‌ای در جریان دیدار با کارگزاران نظام کهیکی از مهم‌ترین نشست‌های حاکمیتی کشور است، بیان کردند. گزاره‌ای که یک هشدار تکان‌دهنده درباره موضوع «جمعیت و تحدید نسل» بود. اما به نظر می‌رسید هدف آیت‌الله خامنه‌ای از انتخاب این گزاره نامتعارف، مخاطبی بسیار بزرگ‌تر از مسئولان کشور بود: «همه ایرانی‌ها» در معرض انذار جدی رهبری قرار داشتند. ادامه مطلب...

    پنج شنبه 102 تیر 22 , ساعت 8:4 عصر

    واقعه گوهرشاد از جمله موارد نشان دهنده غیرت و هویت دینی مردمان ایران زمین و خراسان است. این واقعه در عین حال پرده از جنایت های رژیم پهلوی در سرکوب هویت دینی و ملی مردمان این سرزمین برمی دارد.

    مروری بر واقعه گوهرشاد به مناسبت روز عفاف و حجاب

    به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد، پوشش یکی از ریشه ای ترین ابعاد هویتی هر ملتی است. این موضوع نمادی از فرهنگ و سبک زندگی مردمان تلقی می شود. یکی از پلیدترین توطئه‌های دشمنان اسلام در تاریخ معاصر، توطئه کشف حجاب است.

    نوسازی ظاهری توسط رژیم رضاخان

     

    رضاخان با سیاست‌های سکولار و ضدمذهبی که بیشتر هم از غرب تقلید می ‌کرد بر آن بود تا در حوزه ‌های خصوصی مردم دخالت داشته باشد اما این سیاست ‌ها با مخالفت ‌های مردمی همراه بود. کاری که او می خواست با آن فرهنگ کشور را تغییر دهد تا مردم از پوسته خود دربیایند و فرهنگ یک قوم دیگر را جایگزین کند.

    پیشینه سیاست ضد دین کشف حجاب

     

    قانون کشف حجاب یکسال بعد از بازگشت رضاخان از ترکیه، در ایران اجباری شد. البته تبلیغ علیه حجاب از سال‌ ها پیش از پادشاهی رضاخان آغاز شده بود. برخی روشنفکران بر این باور بودند که عقب ماندگی و ضعف زن ایرانی یکی از شاخص‌ های اصلی و عمده انحطاط و عقب ماندگی عمومی جامعه ایران است و با آن رابطه علت و معلولی دو سویه دارد و در عین حال یکی از موانع عمده پیشرفت زنان ایران را حجاب می پنداشتند که به زعم آن ها مانع اصلی حضور و مشارکت زنان در جامعه بود. رژیم رضاخان مقدمات کشف حجاب را با تلاش برای متحدالشکل کردن لباس ایرانیان آغاز کرد. ادامه مطلب...

    پنج شنبه 102 تیر 22 , ساعت 8:3 عصر
    روز مباهله چه روزی است؟

    بیست‌وچهارم ذی‌الحجه روز مباهله نام گرفته است. در این روز که روز نزول آیه «تطهیر» نیز هست، خداوند بر ارزش‌ها و فضیلت‌های اهل بیت(ع) و جایگاه راستین آنان در درک و شناخت اسلام راستین مهر تأییدی دیگر زد. روایات فراوانی در منابع معروف و دست اول اهل سنّت و منابع اهل بیت(ع) آمده است، که با صراحت می‌گوید: آیه مباهله درباره حضرت علی(ع)، حضرت فاطمه(س)، امام حسن(ع) و امام حسین(ع) نازل شده است.

    به گزارش ایسنا، رویداد مباهله از رویدادهای صدر اسلام است. هنگامی که پیامبر اسلام(ص) و اهل بیت (ع) در یک سو و مسیحیان نجران در دیگر سو آماده? مباهله یا نفرین طرف دروغگو شدند.

    مسیحیان نجران که به مدینه آمده بودند تا در مورد درستی دعوت پیامبر(ص)  پژوهش کنند با او به محاجه (دلیل آوردن) پرداخته، سرانجام بحث شان به جایی کشید که حضرت محمد(ص) خواست تا با آن‌ها مباهله کند.

     هر یک از دو طرف با افراد خود به محل مباهله رفتند. مسیحیان وقتی دیدند که پیامبر اکرم(ص) با عزیزترین کسانش یعنی (حضرت علی(ع)، حضرت فاطمه(س)،  امام حسن(ع) و امام حسین(ع))  می‌خواهد آن‌ها را به چالش بکشد مطمئن شدند که حضرت محمد(ص) اگر به خودش مطمئن نبود، جان خانواده اش را به خطر نمی‌انداخت. پس از مباهله کناره گرفتند. ادامه مطلب...

       1   2   3      >

    لیست کل یادداشت های این وبلاگ