همزمان با فرارسیدن سومین روز از شهادت سید و سالار شهیدان اباعبدالله الحسین(ع) گذری تاریخی بر روز سوم شهادت امام حسین(ع) و یاران باوفایش خواهیم داشت تا اطلاعات بیشتری از قبیلهای که پیکرهای شهدای کربلاء را به خاک سپردند کسب کنیم.
به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، همزمان با فرارسیدن سومین روز از شهادت سید و سالار شهیدان اباعبدالله الحسین(ع) گذری تاریخی بر این روز خواهیم داشت.
براساس این گزارش، سال 62 هجری، حضرت امام حسین(ع) به همراه یارانش برای اشاعه امر به معروف و نهی از منکر و برپاداشتن نماز علیه حکومت غاصب بنیامیه قیام کردند و در مقابل ستم این خاندان خونخوار سکوت پیشه نکرده و با هیچ یک از خلفای زمان بیعت نکردند. ادامه مطلب...
پیرغلامی همانطور که از نامش پیداست حکایت عشق و عاشقی است؛ پیرغلامان هیئت فاطمیه ملایر از دلباختگی چندین ساله خدمت در دستگاه امام حسین(ع) میگویند از کراماتی که دیدهاند و عمری که زیر علم سیدالشهدا(ع) سپری کردهاند.
پیرغلامی همانطور که از نامش پیداست حکایت عشق و عاشقی است در دستگاه ارباب؛ آنجا که از کودکیات با ذوق و شوق برای گرفتن علم و پرچم سیاه امام حسین(ع) با پدرت وارد هیئت میشوی و با ماشاءالله گفتن بزرگترها در این هیئت قد میکشی و حاضری همه چیزت را وقف حسین کنی. ادامه مطلب...
استاد پژوهشگاه حوزه و دانشگاه معتقد است که اگر بخواهیم منطقی به زیارت عاشورا نگاه کنیم، خواهیم فهمید که این زیارتنامه فقط یک دعا نیست و میتواند درس زندگی باشد، چراکه به ما نشان میدهد کجا باید عشق بورزیم و در کجا بیزار باشیم.
به گزارش ایکنا از قزوین، مسعود جان بزرگی، استاد پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، در وبینار روز جمعه، 6 مرداد مصادف با عاشورای حسینی که به همت گروه درمان چندبعدی معنوی خداسو از مرکز خدمات مشاوره و روانشناسی طلیعه سلامت برگزار شد، گفت: مدیریت اعمال برای رسیدن به کمال امری مهم است و برای رسیدن به نقطه مطلوب باید نقاط مثبت و منفی تصمیم و اعمال در نظر گرفته شود. ادامه مطلب...
شهادت امام حسین(ع)
مجتبی یاسینی دلش برای روزهایی تنگ شده که بازار سریالهای مناسبتی در تلویزیون داغ بود؛ او این روزها کمتر کار میکند و سالها است منتظر سرانجام فیلمنامه حبیب بن مظاهر (س) است.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، معمولاً شبکههای مختلف سیما چه در ماه رمضان و چه در ماه محرم عمدتاً به تکرار ساختههای سالیان قبل میپردازند البته امسال سریال «عشق کوفی» به همراه چند تله تئاتر به کنداکتور نمایشی تلویزیون رونق داده اما هنوز هم نمیتوان سریالهای خوبی همچون «طفلان مسلم» را فراموش کرد. در کنار همه شوخیهای مجازی که با این نوستالژیها خصوصاً "مختارنامه" میشود بعضاً بسیاری از مخاطبین علاقهمند به دیدنِ مجدد این سریال تلویزیونیاند. ادامه مطلب...
تاسوعا؛ روز آمادگی برای شهادت
تاسوعا یعنی روز نهم محرم و یک روز مانده به عاشوراست. در فاصله میان رسیدن شمر در روز نهم تا روز دهم حوادثی اتفاق افتاد که می توانیم آن را آمادگی روانی برای شهادت بخوانیم. در اینجا پنج حادثه که در خلال تاسوعا و شب عاشورا گذشت یادآوری می کنیم تا نقش روانی تاسوعا در آمادگی برای شهادت روشن شود.
ادامه مطلب...
چون تحمل عطش خصوصاً برای کودکان دیگر امکان پذیر نبود، مردی از یاران امام حسین (علیه السلام) به نام یزید بن حصین همدانی که در زهد و عبادت معروف بود، به امام گفت: به من اجازه بده تا نزد عمر بن سعد رفته و با او در مورد آب مذاکره کنم شاید از این تصمیم برگردد.
از سالها قبل رسم است که هر یک از شبهای دهه اول ماه محرم، به نام یکی از حماسهسازان واقعه عاشورا نامگذاری شده است. شیعیان در این شبها به نام یکی از شهدای دشت نینوا عزاداری میکنند و روضهای مناسب آن شخصیت میخوانند.
البته این نامگذاری به این معنا نیست که هر کدام از این شخصیتها در همان روز به شهادت رسیدهاند. نامگذاری شبهای محرم توسط مداحان و ذاکران اهل بیت، برای زنده نگه داشتن یاد حماسه بزرگ عاشورا صورت گرفته است.
شب هفتم محرم به نام حضرت علیاصغر (ع)
این شب منسوب به طفل شیرخوار امام حسین (ع) است که در روز عاشورا به شهادت رسید.
علیاصغر (ع) که بود؟
علیاصغر (ع) فرزند کوچک امام حسین و بانویی به نام رباب بود. در برخی منابع آمده است او طفلی شش ماهه بوده، ولی در مورد صحت آن نمیتوان با قطعیت نظر داد.
درباره نحوه شهادت طفل شیرخوار حسین بن علی، دو روایت مختلف وجود دارد:
برخی منابع میگویند او در خیمهگاه و در حالیکه در دامان پدر بود به شهادت رسید.
به گزارش رویداد24 روایت است امام قبل از رفتن به میدان، به خیمهگاه رفت و برای وداع، علی اصغر را در آغوش گرفت، در این هنگام تیری که توسط حرمله بن کاهل اسدی امام را هدف گرفته بود بر گلوی کودک نشست و علی اصغر (ع) به شهادت رسید.
روایت برخی منابع دیگر آن است که آن طفل در میدان جنگ بر روی دستان امام، توسط دشمن هدف تیر قرار گرفت.
این منابع چنین گزارش کردهاند که هنگام وداع امام با خانواده، ام کلثوم، خواهر امام حسین، از امام خواست که اگر ممکن است برای علی اصغر جرعهای آب طلب کند. امام طفل را بر روی دستان خود گرفت و رو به سپاه کوفیان گفت: «شما برادرم، فرزندانم و یارانم را کشتید، اکنون جز این کودک کسی نمانده است. اگر به من رحم نمیکنید به این طفل بیگناه رحم کنید، او از تشنگی میسوزد در حالیکه هیچ گناهی ندارد، او را با جرعهای آب سیراب کنید.»
در همین هنگام به دستور عمر سعد، حرمله بن کاهل اسدی با تیری سه شاخه و زهرآلود گلوی طفل را نشانه گرفت و و او را به شهادت رساند.
برخی منابع آوردهاند امام جسم بیجان و غرق خون کورک را به خیمه باز گرداند و به حضرت زینب (س) سپرد. برخی دیگر میگویند امام حسین در نزدیکی خیمهگاه کودک را دفن کرد و برخی دیگر نقل کردهاند که امام طفل بیجان را در کنار دیگر شهدا گذاشت.
مصیبت علیاصغر (ع) برای امام حسین (ع) آنچنان جانفرسا بود، که امام درحالیکه میگریست رو به آسمان گفت: «خدایا خودت میان ما و این قوم داوری کن. آنان ما را فرا خواندند تا یاری کنند، ولی برای کشتن ما کمر بستهاند.»
امام حسین الگوی پایداری و رضایت است. امام پس از تحمل شهادت همه یاران و عزیزانش، طفل شیرخوارش را از دست داد. هنگامی که علیاصغر به شهادت رسید، به رضای الهی رضایت داد و خطاب به خداوند گفت: «پروردگارا، چون تو این صحنهها را میبینی و در راه توست، تحمل این مصائب بر من آسان میشود.»
همایش شیرخوارگان حسینی
عزاداری برای کودکان عاشورا و نماد گهواره و لالایی خواندن توسط مادران، از مراسم مذهبی کهن در ایران است.
«همایش شیرخوارگان حسینی» نیز مراسمی است به یاد کودکان کشته شده در واقعه عاشورا، که هر ساله در اولین جمعه ماه محرم، توسط مسلمانان ایران و سایر کشورها همچون عربستان، عراق، افغانستان، ترکیه، بحرین، هند، پاکستان و... برگزار میشود.
این همایش از سال 1383 در تهران آغاز شد و به تدریج در شهرهای دیگر کشور نیز گسترش یافت.
در این آیین مادران و کودکان شیرخواره شرکت میکنند. آنها کودکانشان را بر سر دستان خود میگیرند، این کار نمادی از بر سر دستگرفتن علی اصغر (ع)، توسط امام حسین در روز عاشورا، برای طلب آب از سپاه دشمن است. همچنین برای برگزاری این مراسم مجمع جهانی حضرت علی اصغر نیز تشکیل شده است. این همایش در ایران ثبت ملی شده و درخواست ثبت آن در میراث جهانی یونسکو نیز ارائه شده است.
شیعیان از دوره صفویه این رسم را دارند که هر شب از دهه محرم را به منظور گرامیداشت شهدای کربلا، به نام یکی از آنان عزاداری کرده و روضهای میخوانند.
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
استفاده از تسهیلات بانکی در غیر مورد قرار داد
هدف زندگی را کسب رضایت امام عصر(عج) قرار دهیم
نیمه شعبان چه روزی است
یادداشت| در مواجهه با استکبار باید چگونه بود؟
سه میلاد بزرگ
(27 رجب) ؛ مصادف با مبعث
19 دیماه 1356
ماجرای ولادت امام علی (ع)
اعتکاف، تنها در مساجد خاص، صحیح است
پیشبینیهای مقام معظم رهبری درباره سوریه محقق خواهد شد
[عناوین آرشیوشده]